Gehaktballetjes uit zweden in roomsaus maar niet van

Gehaktballetjes uit zweden in roomsaus maar niet van

Smulweb imageSmulweb

Lekker op de camping, deze Zweedse gehaktballetjes in roomsaus! Je mag zelf weten hoe groot je de ballen maakt en daarna lekker bakken. Dan de ui-snippers erbij en bloem voor wat binding. Vleesbouillon erbij, zure room erbij en eindig met dille. Heerlijk genieten met dit potje comfortfood.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 200 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes uit zweden in roomsaus maar niet van op tafel.

  1. Maak het gehakt aan met ei, paneermeel, zout, peper en 2 flinke eetlepels dille. Vorm plm. 8 ballen van het gehakt (mag natuurlijk groter of kleiner).
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Verhit de boter in de koekenpan. Bak de gehaktballen hierin rondom bruin en gaar. Haal de ballen uit de pan en zet ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak in de overgebleven boter de ui-snippers 2 minuten mee. Zet de warmtebron laag.
  5. Strooi de bloem over de ui-snippers en bak de bloem onder roeren even mee.
  6. Voeg nu al roerend de vleesbouillon toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
  7. Zet de warmtebron uit en roer de zure room door de uien. (De saus mag niet meer koken, want dan gaat de room schiften.)
  8. Maak op smaak met peper, zout en de overgebleven dille.
  9. Doe de gehaktballen in de saus of dien de gehaktballen op samen met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen