- 200 ml Water
- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes uit zweden in roomsaus maar niet van op tafel.
- Maak het gehakt aan met ei, paneermeel, zout, peper en 2 flinke eetlepels dille. Vorm plm. 8 ballen van het gehakt (mag natuurlijk groter of kleiner).
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak de gehaktballen hierin rondom bruin en gaar. Haal de ballen uit de pan en zet ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak in de overgebleven boter de ui-snippers 2 minuten mee. Zet de warmtebron laag.
- Strooi de bloem over de ui-snippers en bak de bloem onder roeren even mee.
- Voeg nu al roerend de vleesbouillon toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
- Zet de warmtebron uit en roer de zure room door de uien. (De saus mag niet meer koken, want dan gaat de room schiften.)
- Maak op smaak met peper, zout en de overgebleven dille.
- Doe de gehaktballen in de saus of dien de gehaktballen op samen met de saus.