Saucijsjes met aardappelen uit de oven en pompoenpuree

Saucijsjes met aardappelen uit de oven en pompoenpuree

Smulweb imageSmulweb

Saucijsjes met aardappelen uit de oven, een heerlijk gerecht waarvan je lekker kunt blijven smullen. Serveer de pompoenpuree met boter erop apart van de saucijsjes en aardappelen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2.5 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Saucijsjes met aardappelen uit de oven en pompoenpuree op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Schep de aardappelen in een braadslede om met 2 eetlepels olijfolie. Voeg plakjes knoflook en rozemarijnnaaldjes toe. Leg de saucijsjes ertussen.
  2. Schuif de braadslede in de oven en bak aardappelen en saucijsjes in 25-30 minuten mooi bruin en gaar. Schep af en toe om en dek af met aluminiumfolie als het te hard gaat.
  3. Snijd intussen de pompoen in parten, verwijder zaadjes en snijd de parten in stukken van 2-3 cm. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Schep de stukken pompoen en ras el hanout erdoor. Bak alles nog 2 minuten. Strooi er zout over en schenk er 100 ml water bij. Kook de pompoen in 10-12 minuten zachtjes gaar.
  4. Pureer het pompoenmengsel met de staafmixer. Schep de puree in een schaal en leg het klontje boter erop. Serveer de puree bij de saucijsjes en aardappelen uit de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelen uit de oven