- 2.5 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Saucijsjes met aardappelen uit de oven en pompoenpuree op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Schep de aardappelen in een braadslede om met 2 eetlepels olijfolie. Voeg plakjes knoflook en rozemarijnnaaldjes toe. Leg de saucijsjes ertussen.
- Schuif de braadslede in de oven en bak aardappelen en saucijsjes in 25-30 minuten mooi bruin en gaar. Schep af en toe om en dek af met aluminiumfolie als het te hard gaat.
- Snijd intussen de pompoen in parten, verwijder zaadjes en snijd de parten in stukken van 2-3 cm. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Schep de stukken pompoen en ras el hanout erdoor. Bak alles nog 2 minuten. Strooi er zout over en schenk er 100 ml water bij. Kook de pompoen in 10-12 minuten zachtjes gaar.
- Pureer het pompoenmengsel met de staafmixer. Schep de puree in een schaal en leg het klontje boter erop. Serveer de puree bij de saucijsjes en aardappelen uit de oven.