Tunesische harira

Tunesische harira

Smulweb imageSmulweb

De Tunesische harira is een heerlijke en rijke soep met lamsvlees, linzen, kikkererwten, bleekselderij, wortel en ui. Op smaak gebracht met kurkuma, zwarte peper, kaneelpoeder, gemalen gember, cayennepeper en zout. Het toevoegen van verse koriander en citroensap geeft de soep een lekker frisse smaak.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tunesische harira op tafel.

  1. Kruid het lamsvlees met de kurkuma, zwarte peper, kaneelpoeder, gemalen gember, cayennepeper en zout.
  2. Verhit de boter in een grote soeppan en voeg het vlees toe. Braad het vlees totdat alle kanten zijn dichtgeschroeid.
  3. Voeg de gepelde tomaten, bleekselderij, wortel en ui toe. Bak het 5 minuten op laag vuur. Roer het geheel af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  4. Voeg vervolgens het water en de linzen toe en kook de soep afgedekt op laag vuur gedurende één uur.
  5. Voeg 10 minuten voor het serveren de kikkererwten, de koriander en het citroensap toe.
  6. Garneer de soep met een beetje verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep