Broccolipuree

Broccolipuree

Smulweb imageSmulweb

Deze zalvige broccolipuree met een hint van nootmuskaat is een perfect bijgerecht. Fijngehakte fijngesnipperde ui geeft een extra smaakdimensie. Gemakkelijk op tafel te zetten en het ideale comfort food!

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccolipuree op tafel.

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Was de broccoli en snijd deze in grove stukken, inclusief de stelen.
  3. Kook de broccoli beetgaar, ongeveer 6-7 minuten, en giet het af. Houd een paar kleine roosjes apart.
  4. Doe de uitgelekte groente in de keukenmachine en pureer het met de rest van de ingrediënten, behalve de boter.
  5. Doe de puree in een ovenschaal, leg de boter er in klontjes op, garneer met de achtergehouden roosjes en zet de schaal nog een klein half uurtje in een oven van 175 graden.
  6. Je kunt de puree van tevoren maken en een half uur voor het eten in de oven zetten.
eet smakelijk