Gehaktballen in belgische biersaus

Gehaktballen in belgische biersaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gehaktballen in Belgische biersaus. De ballen worden eerst aangebakken en daarna verder gestoofd in de saus van bier, appelstroop en sjalotten. Serveer met aardappelpuree en een grote lepel van de rijke saus.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktballen in belgische biersaus op tafel.

  1. Week de boterhammen 5 minuten in de melk. Knijp goed uit en kneed samen met de uien, tijm, het ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en vorm 4 grote ballen.
  2. Verhit 20 g van de boter in een braadpan en bak hierin de ballen in 3 minuten rondom bruin.
  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Fruit hierin de sjalotten met knoflook 3 minuten.
  4. Voeg de bloem toe en bak een minuut mee. Giet het bier in de pan en meng de saus met een garde om klontvorming te voorkomen.
  5. Voeg de appelstroop toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  6. Giet de saus over de gehaktballen en laat nog 30 minuten op laag vuur stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees