- 0.2 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktballen in belgische biersaus op tafel.
- Week de boterhammen 5 minuten in de melk. Knijp goed uit en kneed samen met de uien, tijm, het ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en vorm 4 grote ballen.
- Verhit 20 g van de boter in een braadpan en bak hierin de ballen in 3 minuten rondom bruin.
- Smelt de rest van de boter in een steelpan. Fruit hierin de sjalotten met knoflook 3 minuten.
- Voeg de bloem toe en bak een minuut mee. Giet het bier in de pan en meng de saus met een garde om klontvorming te voorkomen.
- Voeg de appelstroop toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Giet de saus over de gehaktballen en laat nog 30 minuten op laag vuur stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.