Italiaanse pastasalade met mais en basilicumdressing

Italiaanse pastasalade met mais en basilicumdressing

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse pastasalade met mais, doperwten, rucola, parmaham en meer geeft je een vleugje Italië. De basilicum en knoflookdressing doet de rest. Serveer de salade lauwwarm of koud als lunchgerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse pastasalade met mais en basilicumdressing op tafel.

  1. Kook de pasta beetgaar, zodat deze zijn stevigheid behoudt. Spoel daarna af met koud water en laat uitlekken.
  2. Pureer ondertussen de olijfolie met de balsamico-azijn, basilicum en knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe voor extra pittigheid.
  3. Voeg de maïs, doperwten, rucola, parmaham, zongedroogde tomaatjes, olijven en pijnboompitten toe aan de pasta. Meng alles goed door elkaar zodat je al een vleugje Italië ruikt.
  4. Voeg de dressing al omscheppend toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
  5. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas overheen en serveer de Italiaanse pastasalade lauwwarm of koud als lunchgerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Pastasalade