- 250 g Paddenstoelenmix
- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Hongaars stoofpotje varkensfilet paddenstoelen en zure room op tafel.
- Smelt de boter in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
- Strooi de bloem erover en blijf roeren tot de bloem een goudgele kleur krijgt.
- Haal de pan van het vuur. Voeg de paprikapoeder toe en roer goed door.
- Doe het vlees en de fond in de pan. Voeg zout en versgemalen peper toe. Voeg het karwijzaad toe als je ervan houdt.
- Zet de pan weer op de warmtebron en laat het vlees (onder af en toe roeren) langzaam gaar sudderen in 1 1/2 - 2 uur. Voeg eventueel wat water toe.
- Gebruik je een slowcooker? Laat het vlees dan 4 uur op low garen. Voeg daarna de spekreepjes, paddenstoelen en zure room toe.
- Bak het spek zachtjes uit in een koekenpan.
- Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in grove stukken. Doe ze bij het spek in de pan en smoor alles op een laag vuur in 5 minuten.
- Roer op het laatst de cayennepeper, zure room en de paddenstoelen door het vlees.
- Let op dat het gerecht niet meer aan de kook komt, anders gaat de zure room schiften.