Gevulde msemen - marokaanse pannekoeken

Gevulde msemen - marokaanse pannekoeken

Smulweb imageSmulweb

Malse gevulde msemen pannenkoeken met een heerlijke gehaktvulling en groenten. Het deeg wordt gekneed met zonnebloemolie voor een perfecte textuur. Bak ze goudbruin in de pizzapan voor een lekkere knapperigheid.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water
  • 0.2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde msemen - marokaanse pannekoeken op tafel.

  1. Marineer het gehakt, met een klein fijngesneden uitje, olijfolie, koriander en gehaktkruiden. Bak het gehakt vervolgens in een koekenpan.
  2. Snij de paprika en uien in lange dunne slierten en snijd de knoflook in kleine stukjes. Bak dit samen met wat olijfolie totdat het glazig is. Voeg nu de tomatenpuree, kipkruiden en wat water toe en laat het geheel gaar worden. Meng het gehakt met het paprikamengsel samen en zet apart.
  3. Doe alles voor het msemen-deeg in een kom en meng het geheel goed met een lepel. Voeg niet teveel water toe, het deeg mag namelijk niet plakkerig zijn. Kneed het deeg vervolgens tot een soepele bal en voeg daarna een flinke scheut zonnebloemolie toe. Kneed het deeg nog een keer tot de olie is opgenomen.
  4. Smeer een beetje olie op je werkblad en maak bolletjes van het deeg. Laat de bolletjes bedekt met plastic folie 10 minuten rusten op een warme plaats. Smeer vervolgens weer een beetje olie op je werkplaats en pak het eerste bolletje. Rol het deeg uit en vul het met de gehaktvulling. Vouw het deeg dicht tot een vierkant en druk het vierkant wat uit met je handen.
  5. Verwarm een pizzapan en voeg een scheutje olie toe. Leg het gevulde deeg in de pan en draai het regelmatig om tot het de goeie kleur heeft en goed gebakken is. Bak op deze manier alle msemenpakketjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken