- 4 kemirinoten
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Acer campur (atjar tjampoer) op tafel.
- Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Houd groente die korter moet koken zoals bijv. bloemkool, komkommer en taugé apart van de groente die langer moet zoals bijv. de kool en de boontjes.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook in wat olie. Voeg dan de sambal oelek, laos, djahe, koenjit en de kemirienoten toe. Eventjes laten meebakken. Zet het vuur uit en houd even apart.
- Kook de groente niet al te gaar in een mix van half azijn en half water. De groente moet goed onderstaan. Voeg de kortkokende groente iets later toe zodat alle groente knapperig blijft.
- Proef of het zuur genoeg is (voeg evt. wat water of azijn toe) en daarna of het zoet-zuur genoeg is (voeg evt. wat suiker toe). Roer goed door en laat nog even kort koken.