Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ketjap koe loe kai op tafel.
- Prak het kippengehakt fijn samen met de sherry en voeg iets zout of vetsin toe. Draai er vervolgens mooie balletjes van met behulp van een vork. Zet de balletjes een half uur koud weg.
- Giet de atjar in een vergiet en knijp deze uit. Snijd de atjar vervolgens juliënne.
- Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg de overige ingrediënten (1 ring ananas, 1 dl tomatenketchup, 1 tl knoflookpuree, potje ajam tjampoer ( klein ), 4 eetl azijn, 2 eetl gembersiroop, 1 eetl ketjap manis, frituur olie) voor de saus toe, met als laatste de gembersiroop. Laat het geheel inkoken tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Paneer de balletjes met bloem, ei en panko. Frituur de balletjes gedurende 4 à 5 minuten. Frituur niet teveel balletjes tegelijkertijd.
- Serveer de saus en balletjes apart.