Ketjap koe loe kai

Ketjap koe loe kai

Smulweb imageSmulweb

Ketjap koe loe kai. Maak mooie balletjes van kippengehakt met sherry en serveer de saus met atjar en stukjes ananas. Met o.a. gembersiroop een smaakvolle saus. Tip: paneer de balletjes en frituur ze kort, dan blijft de binnenkant sappig.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ketjap koe loe kai op tafel.

  1. Prak het kippengehakt fijn samen met de sherry en voeg iets zout of vetsin toe. Draai er vervolgens mooie balletjes van met behulp van een vork. Zet de balletjes een half uur koud weg.
  2. Giet de atjar in een vergiet en knijp deze uit. Snijd de atjar vervolgens juliënne.
  3. Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg de overige ingrediënten (1 ring ananas, 1 dl tomatenketchup, 1 tl knoflookpuree, potje ajam tjampoer ( klein ), 4 eetl azijn, 2 eetl gembersiroop, 1 eetl ketjap manis, frituur olie) voor de saus toe, met als laatste de gembersiroop. Laat het geheel inkoken tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  4. Paneer de balletjes met bloem, ei en panko. Frituur de balletjes gedurende 4 à 5 minuten. Frituur niet teveel balletjes tegelijkertijd.
  5. Serveer de saus en balletjes apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen