Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Lente salade met gegrilde asperges en gerookte paling op tafel.
- Schil de asperges en snijd elke asperge in 4 stukken en halveer elk stuk overlangs.
- Giet er kokend water op en laat ze ongeveer 5 tot 10 minuten staan, laat ze dan goed uitlekken.
- Prak de eieren fijn.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes.
- Snijd de palingfilets in repen.
- Maak een vinaigrette van bovenstaande ingrediënten.
- Verdeel de sla over de borden.
- Doe er de vinaigrette overheen.
- Verhit wat olijfolie in een grillpan en grill hierin de uitgelekte asperges ongeveer 5 minuten, bestrooi ze met peper en zout.
- Verdeel de asperges en de palingfilets over de borden.
- Garneer met het geprakte ei, de radijsjes en de lente-ui.