Quinoa salade met aubergine en avocado

Quinoa salade met aubergine en avocado

Smulweb imageSmulweb

Een vullende quinoa avondmaal met een Mediterraanse twist. Een fijne combinatie met de aubergine en avocado. Door de pistache en cashewnoten krijgt het gerecht nog meer smaak.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Quinoa salade met aubergine en avocado op tafel.

  1. Kook gierst of quinoa volgens de bereidingswijze op het pak klaar. Strooi hier wat (kruiden)zout bij ter smaak.
  2. Snijd de aubergine in plakken en grill deze in een koekenpan.
  3. Zodra de aubergine gaar is, snijdt u deze in kleine blokjes.
  4. Doe de pistache nootjes en cashewnoten in een droge koekenpan en laat deze in 10 minuten langzaam 'gaar' worden.
  5. Snijd vervolgens de avocado in stukjes, de lente-ui in ringetjes en halveer de tomaatjes.
  6. Doe dit alles bij elkaar in een slakom.
  7. Pers de knoflookteen erbij.
  8. Strooi het chiazaad erover en giet de olijfolie en citroen erbij.
  9. Voeg tot slot de gekookte quinoa/gierst toe aan het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Avocado salade