- 1 el Citroenmelisse
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mangocreme met aardbeien - een verrukkelijk nagerecht op tafel.
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in stukjes. Bewaar 4 aardbeien om te garneren.
- Doe de helft van de stukjes aardbeien in een pannetje, samen met het citroensap (of likeur) en de poedersuiker. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Pureren met de staafmixer en af laten koelen. Roer er een mespuntje zout door
- dit verhoogt de smaak. Proef of je de aardbeien nog zoeter wilt en voeg zo nodig extra poedersuiker toe.
- Schil de mango, snijd in stukjes en pureer de mangostukjes samen met de mascarpone of de roomkaas met de staafmixer. Roer het grootste deel van de chocoladestukjes door de mangopuree.
- Doe nu de mangocrème in een glas. Hou een beetje aan de zijkant. Schep daarbovenop de aardbeiensaus. Garneer met geraspte chocolade, een aardbei en een mintblaadje of citroenmelisse.