Italiaanse antipasti ricotta hapjes

Italiaanse antipasti ricotta hapjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Italiaanse antipasti, luchtige bladerdeegpakketjes gevuld met ricotta en bieslook. Perfect als snack of bijgerecht bij Italiaanse gerechten. Snel en eenvoudig te maken, geniet van de smaken van Italië.

25 min bereiden

voorgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse antipasti ricotta hapjes op tafel.

  1. Smeer de bladerdeeg plakjes, met het plastic er nog aan, met een beetje water in (met behulp van een kwastje).
  2. Verwarm de oven voor naar de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng in de kom de ricotta met de bieslook (in stukjes gesneden/geknipt) en breng dit op smaak met voldoende zout en peper. Het hangt er hier van af of je de hapjes graag pittig wilt of niet (ik hou van wat pittiger dus wat meer peper).
  4. Schep met de lepel het ricotta mengsel op de bladerdeeg plakjes en vouw het met de punten naar elkaar toe. Zorg dat er wel genoeg mengsel in het pakketje zit, maar niet té veel want anders zal het pakketje barsten. Druk de randen goed aan, zodat de inhoud er niet (makkelijk) uit kan.
  5. Leg de pakketjes op een bakblik en smeer ze, voor het bakken, nog even in met een losgeklopt eitje.
  6. Bak in de oven voor 15-20 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans