Pulled chicken yum

Pulled chicken yum

Smulweb imageSmulweb

Langzaam gegaarde kippenreepjes, gekruid met aromatische specerijen. Maak van de bouillon een smaakvolle saus en serveer met rijst, nasi of op een broodje. Eet smakelijk! Tip: De maaltijd smaakt ook heerlijk koud!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pulled chicken yum op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 80°C.
  2. Breng de bouillon met de gekruide kip en specerijen tegen de kook en laat het minstens 20 minuten zachtjes sudderen. Zorg dat het niet kookt, anders wordt het vlees droog en taai.
  3. Haal de kip uit de bouillon en leg het in een braadslede. Laat het in de voorverwarmde oven ongeveer 2 uur langzaam doorgaren.
  4. Maak van 4 dl van de bouillon een lekkere saus door deze te binden en naar eigen smaak verder te kruiden. Voeg eventueel een scheutje room en wijn toe.
  5. Haal het vlees van de botten en trek ze in dunne reepjes. Serveer met de saus en een broodje, rijst of nasi.
  6. Eet smakelijk! Deze maaltijd smaakt ook heerlijk koud!
  7. Je kunt de rest van de bouillon invriezen voor een lekker soepje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte