Frisse griekse witte kool salade smullen

Frisse griekse witte kool salade smullen

Smulweb imageSmulweb

Deze Griekse witte kool salade is een fris bijgerecht. De kool wordt langzaam gefermenteerd en neemt daarbij alle smaken op. Combineer deze salade met een lekker visje of serveer het als bijgerecht bij de barbecue.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frisse griekse witte kool salade smullen op tafel.

  1. Neem een rasp, mandoline of kaasschaaf en schaaf dunne snippers van de kool af. Kneus een beetje met een pan (zo komt water vrij) en doe dit in een schaal.
  2. Meng kool met een scheutje olijfolie en wat citroensap in verhouding 2 op 1.
  3. Voeg minimaal 1 ½ % van het gewicht van de kool aan zeezout toe, en breng op smaak met peper, komijnpoeder en kruiden.
  4. Dek de schaal af met iets zwaars en zet minimaal een dag weg. Hoe langer het afgedekt wegstaat, hoe lekkerder het wordt.
  5. De kool gaat fermenteren en neemt de smaken op. Het is goed houdbaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Witte koolsalade Frisse salade Griekse salade Kool Witte kool