Kleverige spicy chinese spareribs

Kleverige spicy chinese spareribs

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze kleverige, pittige Chinese spareribs na bereiding op de BBQ. De marinade verzorgt het kleverige resultaat en een vleugje Chinees maakt het af! Het duurt weliswaar 3 uur om ze op smaak te brengen in de oven, maar dan worden ze zó lekker!

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kleverige spicy chinese spareribs op tafel.

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen.
  2. Controleer de verse spareribs aan de binnenkant of de slager het vlies heeft verwijderd. Zo niet, verwijder dit dan met een uitbeenmesje.
  3. Verwarm de oven voor op 100°C. Smeer de spareribs royaal in met de marinade en pak ze in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Laat ze 3 uur staan.
  4. Haal de spareribs uit de oven en bewaar ze koel totdat je gaat barbecueën. Bereid de barbecue voor met kooltjes met een witte aslaag. Leg de spareribs erop en smeer een paar keer dun in met de rest van de marinade. Draai ze een paar keer om en laat ze goed warm worden.
  5. Haal de spareribs van het vuur en laat ze een paar minuten rusten. Snijd ze in handzame porties en serveer. Smullen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees