Gevulde tacos

Gevulde tacos

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaak van Mexico met deze verrukkelijke gevulde tacos! Vers uit de oven, rijk gevuld met avocadopuree en geraspte kaas, zacht gehakt en natuurlijk frijoles en maïskorrels. Zo klaar en zo heerlijk: ¡buen apetito!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 1 Avocado
  • 8 Tacoschelpen

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gevulde tacos op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 oC.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg het komijn- en kaneelpoeder toe en fruit circa 3 minuten mee.
  4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 5 minuten rul.
  5. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de kidneybonen en maïskorrels af en spoel ze schoon.
  6. Meng de tomaten, kidneybonen en maïs door het gehakt en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  7. Hang de tacoschelpen over het ovenrek in de oven en bak ze circa 3 minuten.
  8. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en prak de avocado fijn met een vork.
  9. Haal de tacoschelpen uit de oven en vul ze met het gehakt. Zet ze eventueel tegen elkaar aan in een ovenschaal voordat je ze op een bord legt, zo kunnen ze niet omvallen.
  10. Bestrooi het gehakt met de geraspte kaas.
  11. Verdeel de taco's over borden en schep de avocadopuree naast de taco's.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Fruit Vlees