Spinazie-taart met makreel

Spinazie-taart met makreel

Smulweb imageSmulweb

Deze romige spinazie-taart met makreel heeft weinig ingrediënten en is verrassend lekker. Perfect voor deze tijd van het jaar! Serveer met wat sla.

25 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spinazie-taart met makreel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Vet de vorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
  3. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
  4. Meng de kaas, eieren en room goed door elkaar in een keukenmachine of met de staafmixer.
  5. Schep de uitgelekte spinazie in de vorm en giet er het eimengsel over.
  6. Verdeel de makreelfilets erover, voeg eventueel iets olie toe en zet de vorm in de oven.
  7. Bak de taart 10 minuten op 200ºC en draai vervolgens de temperatuur van de oven naar 170ºC en bak hem in 30 tot 40 minuten af. Tip: Je kunt ook 4 kleine (eenpersoons) taartjes maken.
eet smakelijk