Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Griekse sperziebonen en champignons in romig saus op tafel.
- Doe bloem in een diepe bord en haal sjalot plakjes door bloem en schud bloem goed af.
- Bak sjalotjes in olie tot ze donkerbruin zijn.
- Ontvet de sjalotjes op keukenpapier en breng ze op smaak met zout. Houd ze apart.
- Kook sperziebonen in water met zout beetgaar, laat ze afkoelen met koud water en laat uitlekken.
- Fruit ui in boter tot zacht.
- Voeg de paprikapoeder, cayennepeper en peper toe en bak tot geuren vrijkomen.
- Voeg champignons toe en bak gedurende 5 minuten tot ze gekleurd zijn.
- Voeg 1 e bloem erbij en bak tot bloem gaar en gekleurd zijn.
- Voeg koude kippenbouillon toe en kook tot er een gladde massa van is ontstaan en kook nog 5 minuten op zacht vuur.
- Meng de sperziebonen en crème fraîche erdoor en stort het geheel in een ovenschaal.
- Doe een stuk aluminiumfolie over de schaal en bak het in de oven bij 200°C voor 20 minuten of totdat het gaat borrelen.
- Garneer met gebakken sjalotjes en muntblaadjes.