Spaanse mosselen op zeemanswijze

Spaanse mosselen op zeemanswijze

Smulweb imageSmulweb

Spaanse mosselen op zeemanswijze gestoomd, met in ansjovis gebakken sjalotjes en een scheut witte wijn met verse peterselie en knoflook. Serveer met lekker brood om de saus op te dippen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse mosselen op zeemanswijze op tafel.

  1. Week de ansjovis 30 minuten in de melk. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren.
  2. Verdeel de mosselen over de twee stoompannen. Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan. Hang de stoompannen met mosselen boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop. Stoom de mosselen 8-10 minuten tot alle schelpen openstaan.
  3. Verhit intussen de boter en de olie in een koekenpan. Snipper de sjalotten en knoflook en fruit deze ca. 2-3 minuten. Voeg het basilicum en driekwart van de peterselie toe en laat zachtjes meebakken. Hak de ansjovis fijn en roer deze door het sjalottenmengsel. Laat de ansjovis al roerende smelten.
  4. Voeg de wijn en wijnazijn toe aan het sjalottenmengsel en verdun de saus met enkele lepels van het stoomvocht.
  5. Verdeel de mosselen over diepe kommen of borden en lepel de saus erover. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en de resterende peterselie.
eet smakelijk