- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Indonesische kip met paprika - ajam dan paprika op tafel.
- Verhit de olie in de pan.
- Kruid de kip met peper en zout. Bak de kip in de hete olie rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui, knoflook en Spaanse peper. Blus af met de kippenbouillon.
- Maak van de 3 eetlepels maizena met wat water een papje. Bind de kippenbouillon in de stoofpan met de maizena. Voeg sherry of rijstwijn, 3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel gembernat toe aan de stoofpan.
- Doe de kip in de saus en laat de kip op een lage warmtebron plm. 40 minuten stoven.
- Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde de reepjes paprika toe aan de saus.
- Zorg ervoor dat de paprika nog beetgaar is.