Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Chileense broodjes - pan amasado

Chileense broodjes - pan amasado

smulweb badge smulweb

Chileense broodjes - pan amasado. Deze at je in Zuid-Amerika gewoon bij de Mickey D's. Maar thuis zijn ze minstens zo lekker. Perfect voor bij de (Chileense) bonen of zomaar als hartig tussendoortje.

60 min bereiden lunch/brunch gerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1.125 el Gist
  • 500 g Tarwebloem
  • 2 el Roomboter
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chileense broodjes - pan amasado op tafel.

  1. Giet het water in een kleine kom en strooi er de gist in. Laat 1 minuut inwerken, vervolgens door elkaar roeren.
  2. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten op een warme plaats staan, tot het schuimig is.
  3. Doe de bloem en het zout in de kom van een grote keukenmachine met deeghaak. Voeg het gistwater en de boter toe en laat de machine het kneden doen totdat het deeg samenhangt.
  4. Kneed het deeg verder uit op een met bloem bestoven werkblad. Blijf kneden tot het glad en elastisch is (goed kneden is erg belangrijk).
  5. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
  6. Vorm elk stuk tot een bal en sla die plat. Leg op een ingevette bakplaat. Bedek het deeg met een doek en laat 1 1/2 uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Prik de bovenkant van elk broodje een paar keer met een vork in.
  9. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 20-30 minuten.
  10. Serveer warm.