Bolognese saus

Bolognese saus

Smulweb badgeSmulweb

Een klassieker: Bolognese saus. Met verse ingrediënten als selderij en wortelen zet je een heerlijke saus op tafel. Laat de saus 2 uur lekker sudderen en je hebt een Italiaanse smaaksensatie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bolognese saus op tafel.

  1. Snijd spek in blokjes, snipper de ui, snijd de wortelen in kleine ringen, snijd de bleekselderij in schijfjes en pel de tomaten (inkruisen en even in kokend water leggen kan helpen).
  2. Doe de spekjes in een pan op half vuur. Zodra het vet gesmolten is, voeg je de wortel toe en pers je de knoflook uit. Wacht tot de ui mooi glazig is en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
  3. Voeg de fijngehakte tomaten toe. Laat alles even goed koken en voeg vervolgens de melk, wijn, wortelen en bleekselderij toe.
  4. Zet het vuur laag en laat de saus 2 uur sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen