Roerbak uit de wok

Roerbak uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kip, shiitake en champignons bereid met een lichtpittige saus van oestersaus en chilisaus in combinatie met broccoli, paprika en cashewnoten. Geserveerd in een diepe kom met gekookte rijst. Een nóg lekkerder en snelle roerbak wokgerecht bijna zo perfect als uit de wok van de afhaalchinees.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Roerbak uit de wok op tafel.

  1. Breng een ruime pan met water en een eetlepel zout aan de kook.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze in de pan zodra het water kookt. Kook de broccoli in circa 3 minuten beetgaar en giet af op een vergiet. Spoel de groente koud onder de kraan en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, gember en peper circa 1 minuut.
  4. Bestrooi de stukjes kip met peper, zout en baking soda en bak ze samen met de shiitake en champignons circa 3 minuten mee in de wok.
  5. Voeg de paprika, broccoli en cashewnoten toe en bak alles nog een paar minuten goed door.
  6. Roer de oestersaus en chilisaus erdoor en serveer met gekookte rijst in diepe kommen. Bestrooi met de koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Gevogelte