Italiaanse groentesoep met cavolo nero en parmezaanse kaas

Italiaanse groentesoep met cavolo nero en parmezaanse kaas

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke Italiaanse groentesoep met kolokwint en Parmezaanse kaas, serveren met stokbrood en boter. Door de slowcooking-methode blijven alle smaken behouden.

120 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse groentesoep met cavolo nero en parmezaanse kaas op tafel.

  1. Snij alle groenten van tevoren in stukjes.
  2. Verwarm de olie en boter op matig warm vuur in een grote soeppan en fruit de uien zacht en lichtgeel. Voeg daarna de wortelen toe en fruit dit 2-3 minuten, roer één of twee maal door. Herhaal dit met de selderij, aardappelen, witte bonen (indien vers), courgettes en de snijbonen. Smoor elke groente een paar minuten en blijf roeren. Voeg dan de kool toe en smoor deze 6 minuten mee.
  3. Voeg nu de bouillon toe, de korst van de kaas, de tomaten en het sap hiervan. Doe de deksel op de pan en laat de soep ten minste 3 uur zachtjes koken. Je kunt er eventueel nog een kookplaatje onder leggen om het kookproces echt 'slow' te maken. Je kunt het kookproces altijd even onderbreken en later weer verder gaan.
  4. Minestrone moet nooit waterig / dun zijn. Het is een maaltijdsoep. Wanneer je de soep te dik vindt kun je altijd nog wat water of zelfgemaakte bouillon toevoegen.
  5. 15 minuten voordat de soep klaar is kun je de bonen uit blik toevoegen (spoel deze even af in een zeef onder de koude kraan).
  6. Haal de kaaskorst uit de pan aan het einde van de kooktijd. Roer er naar wens Parmezaanse geraspte kaas door en voeg zout toe nadat je geproefd hebt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Groente