Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Aubergine ovenschotel met mozzarella op tafel.
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze ca. 30 minuten liggen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verhit olijfolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomaatstukjes en basilicum toe en smoor het geheel in ca. 10 minuten tot een dikke saus. Voeg zout en peper toe.
- Dep de aubergine droog met keukenpapier. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine (in gedeelten) goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg de goudbruin gebakken aubergine plakken dakpansgewijs in een lage ovenschaal.
- Schenk de tomatensaus erover.
- Verdeel de mozzarella plakken en Parmezaanse kaas erover.
- Bak de aubergineschotel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.