Ravioli met spinazie ricotta en salieboter

Ravioli met spinazie ricotta en salieboter

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke ravioli gevuld met spinazie ricotta. De ravioli smaken extra lekker met de romige salieboter en geraspte Parmezaanse kaas. Ideaal om te serveren als diner.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ravioli met spinazie ricotta en salieboter op tafel.

  1. Plaats de rvs-kom en het kneedmes op de machine. Voeg bloem, eieren, olijfolie en een snuf zout toe. Meng kort tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 minuten rusten.
  2. Blancheer de spinazie 2 minuten, spoel koud en knijp uit. Plaats de transparante kom met de mini kom en het mini stalen mes, hak de spinazie fijn. Voeg ricotta, knoflook, peper en zout, nootmuskaat toe en pulseer tot alles goed gemengd is.
  3. Maak met de pastamachine op de dunste stand lange vellen. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad. Smeer dun in met eidooier. Verdeel kleine porties ricotta mengsel over de plak en dek deze af met de volgende plak. Druk voorzichtig rond het mengsel aan en steek er rondjes uit. Knijp voorzichtig de lucht uit de ravioli.
  4. Smelt in een pan de boter en voeg de salie toe. Zet het vuur op de laagste stand. Kook de ravioli in 2 minuten gaar en roer ze door de salieboter.
  5. Verdeel de ravioli over diepe (verwarmde) borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Kaas Spinazie