Kruidcake met appelmoes in de zeeuwse knop

Kruidcake met appelmoes in de zeeuwse knop

Smulweb imageSmulweb

Kruidcake met appelmoes in de Zeeuwse knop is een feestelijk gebak dat in een Zeeuwse knop gevormd is. De kruidcake is verrijkt met appelmoes, rozijnen en noten. Glazuur de cake met boterglazuur en decoreer met Zeeuwse knop chocolaatjes.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kruidcake met appelmoes in de zeeuwse knop op tafel.

  1. Maak de appelmoes. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Verwarm de appelstukjes 3 minuten op vol vermogen in de magnetron. Prak de appels fijn of pureer ze in een kleine blender. Voeg de zoetstof en de appelstroop toe. In totaal heb je ongeveer 1½ dl appelmoes nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 160 of 170 graden. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Zet de vorm 8 seconden op een lage gaspit en voeg de boter toe zodat deze makkelijk smelt. Wals bloem in de vorm en verwijder overtollige bloem.
  3. Klop de eieren samen met de gezeefde suiker, koekkruiden en zout in ongeveer 15 minuten luchtig (bijvoorbeeld met een keukenmachine met de garde).
  4. Spatel rustig de gezeefde bloem en de appelmoes door het beslag en probeer zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden.
  5. Giet een beetje beslag in de vorm en vul de knoppen.
  6. Spatel de rozijnen en noten door de rest van het beslag. Giet dit op de eerste laag beslag in de bakvorm.
  7. Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak in circa 45 minuten gaar en lichtbruin. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  8. Laat de cake met een open ovendeur afkoelen. Stort de cake op een rooster als deze lauw is en laat verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Appel Appelmoes