Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gnocchi met pesto kip en champignons op tafel.
- Kruid de kip met 2 eetlepels Italiaanse kruiden, en laat even staan. Maak de kippenbouillon door eerst 200 ml water te gebruiken en de rest laten inkoken. Eventueel kun je de bouillon nog kruiden met peper.
- Versnipper de ui, knoflook en snijd de champignons grof. Als je de pesto vers wilt maken is dit je moment.
- Bak de champignons gaar en leg ze apart. Bak de kip-blokjes gaar en gooi ze in een schaal met de pesto.
- Breng 1 liter licht gezouten water aan de kook in de kookpan. Fruit in de wok de sjalotjes en knoflook even aan, en blus het af met bouillon. Doe de champignons erbij en laat dit inkoken tot ongeveer 100 ml (ongeveer 10 min).
- Gooi de gnocchi in het kokende water. Roer in de wok de kip met pesto goed door. (Het gas mag ook iets lager).
- Als de gnocchi gaar is (in de regel wanneer ze boven komen drijven), laat je ze uitlekken in de vergiet. Gooi ze vervolgens over in de wok en roer nog eens goed.
- Serveer op 2 borden en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.