Garnalen met rum op zn cubaans

Garnalen met rum op zn cubaans

Smulweb imageSmulweb

Deze garnalen met rum en tabasco zijn lekker pittig! Met bloemmengsel als jasje, gebakken met knoflook en afgemaakt met heerlijke saus van rum, limoensap en meer. Ideaal om te delen tijdens een gezellige avond.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Garnalen met rum op zn cubaans op tafel.

  1. Meng de rum, tabasco, limoenschil, limoensap en worcestersaus in een kleine kom.
  2. Meng de bloem, komijn en nootmuskaat en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Doop de garnalen in dit bloemmengsel om ze voor het bakken een "jasje" te geven.
  4. Smelt de helft van de boter met de helft van de olie in een grote koekenpan en laat heet worden.
  5. Voeg de helft van de knoflook en de garnalen toe en bak alles 4-5 minuten. Leg ze op een schaal en houd ze warm.
  6. Herhaal dit met de rest van de olie, boter, knoflook en garnalen.
  7. Giet het rummengsel in de pan, breng het al roerend aan de kook en laat 30-40 seconden koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper en meng de peterselie met de koriander.
  9. Giet de rumsaus over de garnalen en strooi er vlak voor het opdienen de kruiden over.
eet smakelijk