Heerlijke hamburgers

Heerlijke hamburgers

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke hamburgers. Het vlees is op smaak gebracht met koriander, kaneel, uien, knoflook, gember, peterselie, zout en peper. Geserveerd met een saus van mosterd, tomatenketchup en chutney, en patat uit de oven. Voeg de plakjes tomaat bovenop de burger toe en geniet van de perfectie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g biefstuk gemalen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke hamburgers op tafel.

  1. Meng het vlees, koriander, kaneel, uien, knoflook, gember, peterselie, zout en peper en ei in een grote mengkom.
  2. Deel het mengsel in 6 gelijke delen en vorm bollen met je handen. Druk ze een beetje plat.
  3. Leg de burgers op een dienblad en laat ze rusten voor 30 minuten in de koelkast.
  4. Verhit een bakplaat en bak de burgers tot ze bruin zijn aan de buitenkant en nog rosé van binnen. (zoals Duitse biefstuk - krokante buitenlaag, dan grijs en in het midden roze, maar de kern moet wel warm zijn)
  5. Halveer de broodjes, smeer de onderste helft in met zachte boter en leg er een stukje sla op.
  6. Leg een plakje tomaat tussen de burgers en zet de burger er bovenop. Als er plakjes tomaat over zijn, voeg deze dan toe bovenop de burgers.
  7. Plaats de bovenste helft van de broodjes op de burgers en serveer warm. Bijgerecht: Patat uit de oven (volgens gebruiksaanwijzing) met saus.
  8. Meng mosterd, tomatenketchup en chutney in een kom en serveer de saus met de patat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees