- 1000 g biefstuk gemalen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke hamburgers op tafel.
- Meng het vlees, koriander, kaneel, uien, knoflook, gember, peterselie, zout en peper en ei in een grote mengkom.
- Deel het mengsel in 6 gelijke delen en vorm bollen met je handen. Druk ze een beetje plat.
- Leg de burgers op een dienblad en laat ze rusten voor 30 minuten in de koelkast.
- Verhit een bakplaat en bak de burgers tot ze bruin zijn aan de buitenkant en nog rosé van binnen. (zoals Duitse biefstuk - krokante buitenlaag, dan grijs en in het midden roze, maar de kern moet wel warm zijn)
- Halveer de broodjes, smeer de onderste helft in met zachte boter en leg er een stukje sla op.
- Leg een plakje tomaat tussen de burgers en zet de burger er bovenop. Als er plakjes tomaat over zijn, voeg deze dan toe bovenop de burgers.
- Plaats de bovenste helft van de broodjes op de burgers en serveer warm. Bijgerecht: Patat uit de oven (volgens gebruiksaanwijzing) met saus.
- Meng mosterd, tomatenketchup en chutney in een kom en serveer de saus met de patat.