Vijgenjam met port

Vijgenjam met port

Smulweb imageSmulweb

Vijgenjam heeft een unieke smaak. Maak deze niet alleen met port, azijn en suiker, maar voeg ook een vijgenpeertje toe! Na afkoeling direct te gebruiken en in potten te bewaren.

25 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Vijg vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vijgenjam met port op tafel.

  1. Zorg dat de potjes goed schoon zijn, door ze in heet sodawater of in de vaatwasser te wassen, en dat de deksels goed sluiten.
  2. Was de vijgen en snijd alleen de harde topjes eraf. Snijd elke vijg in 8 stukjes.
  3. Doe de vijgen met de port en azijn in een pan en laat het zachtjes koken. Let op dat het niet aanbrandt. Voeg zo nodig een beetje extra water of port toe.
  4. Maak het geheel fijn met een staafmixer en voeg daarna de suiker toe.
  5. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en blijf voortdurend goed doorroeren met een houten lepel.
  6. Schep de jam in de potjes tot net onder de rand, eventueel met behulp van een trechter. Zorg dat de hals goed schoon blijft, doe meteen het deksel erop en zet de pot op zijn kop.
  7. Na ongeveer 10 tot 15 minuten kun je de potten weer omkeren.
  8. Bewaar de dichte potten bij voorkeur op een koele en donkere plaats en open potten in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam