Mexicaanse lasagna

Mexicaanse lasagna

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Mexicaanse lasagne met gehakt, paprika, mais, fajitakruiden, jalapeno pepers en cheddar kaas is een smaakexplosie. Het is makkelijk te maken, en de tortilla's maken dit gerecht net anders dan anders. Bak hem in de oven af en geniet van dit smaakvolle gerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mexicaanse lasagna op tafel.

  1. Verhit een beetje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Snijd de paprika klein en voeg samen met de uitgelekte mais toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met de fajitaskruiden.
  2. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen en iets indikken.
  3. Verhit ondertussen de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Halveer de tortilla's en leg ze zo op de bodem zodat deze bedekt is. Verdeel een beetje (ongeveer 1/4 ) van de creme fraiche over de tortilla.
  4. Schep dan 1/3 van het gehaktmengsel er op. Leg hier 4 plakken cheddar kaas op en eventueel een paar ringetjes jalapeno pepers. Herhaal dit nog 3 keer (laat 1 x de cheddar weg, anders wordt de smaak te sterk aanwezig).
  5. Eindig de laatste laag met tortilla's. Bestrijk deze met het laatste deel creme fraiche. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel er eventueel een paar ringetjes jalapeno op.
  6. Bak de lasagne 40 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Wraps