- 100 g hazelnoten gemalen
- 700 ml Water
- 0.75 el Koriander
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Glutenvrij notenbrood op tafel.
- Los verse gist op in 100 ml water met 1 theelepel suiker (gedroogde gist kan direct worden toegevoegd).
- Verdeel grof gehakte noten en amandelen op de bakplaat en rooster ze in de oven.
- Doe het meel, gemalen hazelnoten, koriander en zout in een kom en verdeel stukjes margarine bij de rand. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de opgeloste gist. Voeg water toe en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
- Voeg de geroosterde noten toe en kneed het deeg opnieuw. Doe het deeg in een broodvorm en laat het op een warme plaats rijzen tot het deeg is verdubbeld.
- Bak het brood 15 minuten in de oven op 200°C, en bak vervolgens nog ca. 30 minuten op 160°C. Bestrijk het brood 10 minuten voor het einde van de baktijd met gesmolten boter of margarine.
- Laat het brood afkoelen op een rooster. Eetsmakelijk!