- 600 g Paddenstoelenmix
- 2 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Paddoburgers (vegetarische hamburger) op tafel.
- Verwarm de oven voor en bak de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak/Snij de paddenstoelen, ui en knoflook fijn.
- Verhit een pan met olie en bak de paddenstoelen, ui, tijm en knoflook met peper en zout naar smaak.
- Zodra het geheel is geslonken en de paddenstoelen beginnen te garen kun je de (eventueel geroosterde) pijnboompitten door het mengsel doen, voeg (naar smaak) 1 of 2 eetlepels groene pesto toe.
- Meng het geheel, hak alles heel fijn en laat het even afkoelen in een schaal.
- Meng het paneermeel en vervolgens het ei, zodra er geen stollingsgevaar meer is, door het champignonmengsel. Voeg ook de kaas toe en roer goed.
- Vorm burgers van het mengsel. Laat ze optioneel even rusten in de koelkast zodat ze wat steviger zijn voor het bakken.
- Verhit een scheut (olijf)olie in de koekenpan en bak de burgers goudbruin.