- 500 g Zuurkool vers
- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige ovenschotel zuurkool met paprika appel creme fraiche en eieren op tafel.
- Kook aardappelen in water met zout gaar. Laat ze goed droog stomen.
- Verhit roomboter of olie in een grote pan. Bak hierin ui en knoflook glazig.
- Voeg appel en zuurkool toe en bak 2 minuten mee. Blus af met witte wijn.
- Voeg laurierblad, versgemalen peper, honing en jeneverbessen toe. Laat de zuurkool zachtjes koken (circa 20 minuten). Let op dat de witte wijn verdampt en de zuurkool niet aanbrandt.
- Klop de eieren los. Meng met crème fraîche, paprikablokjes en 2/3 van de peterselie.
- Stamp de aardappelen en zuurkool door elkaar. Roer het eimengsel erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het zuurkoolstamppot in een ovenschaal. Bestrooi eventueel met geraspte belegen kaas.
- Bak de zuurkool in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, totdat de zuurkool een mooie lichtbruine kleur heeft.
- Garneer met de rest van de peterselie.