Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip sate sate ajam op tafel.
- Wrijf de knoflook, kemiri, djahe, lomboks, ketjap en citroen fijn in een vijzel (cobec).
- Snijd het vlees in kleine blokjes van 2 cm en voeg de bumbu toe aan het vlees.
- Gebruik de Smokekid om het vlees een authentieke rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan. Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet het in de koelkast.
- Laat het vlees minstens 3 uur tot 1 nacht marineren. Rijg de stukjes vlees aan saté-pennen, ongeveer 4-6 stukjes per pen.
- Rooster de saté op een grillplaat, onder de grill in de oven of bij mooi weer op de bbq (af en toe bedruipen met de marinade) rondom bruin in ongeveer 8 tot 10 minuten.
- Serveer met Ketjapsaus of Sate Saus.