Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Arabische appelbollen

Arabische appelbollen

smulweb badge smulweb

Arabische appelbollen gevuld met vijgen, granaatappel, kaneel en dadels. Besprenkeld met honing en citroenrasp, en afgemaakt met een ei- en poedersuikerlaagje. Bak ze 25 minuten in de oven. Een Arabische traktatie die je niet wilt missen.

45 min bereiden tussendoortje 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 4 Appel, groen
  • 2 Vijg vers
  • 15 g Pijnboompitten
  • 3 el Honing
  • 180 g Granaatappelpitjes
  • 2 tl Kaneel gemalen
  • 1 tl Komijn
  • 30 g Citroenrasp
  • 4 Dadel
  • 2 tl Rozenwater
  • 1 tl Van Gilse Poedersuiker
  • 88 g Bladerdeeg plakjes (diepvries)
  • 1 Scharreleieren M
  • 1 el Roomboter

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Arabische appelbollen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Schil de appels, snijd het kapje eraf en hol deze uit.
  3. Schil de vijgen en de granaatappel en doe deze in een kom. Meng deze met de pijnboompitten, kaneel, komijn en dadels. Voeg nu de honing en citroenrasp toe, samen met het rozenwater. Meng dit alles goed.
  4. Vul de appels met het fruitmengsel.
  5. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller, zet de appels in het midden en vouw ze aan de bovenkant dicht. Druk voorzichtig aan.
  6. Kluts het ei, besmeer er de bovenkant van de appelbollen mee en bestrooi met wat poedersuiker.
  7. Vet de ramekins in en zet de appelbollen erin. Zet ze op een bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar.