- 1 el Croma roerbak oliemelange olijf
- 2 Pasteibakje
- 1 el Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken kip-champignon ragout a la marja op tafel.
- Snijd kipfilethaasjes in kleine stukjes en bestrooi ze met kipkruiden. Bak ze in wat croma tot ze bruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de in plakjes gesneden champignons en de gesnipperde ui bruin.
- Maak in een andere pan de saus voor de ragout. Bak twee eetlepels gezeefde bloem in twee eetlepels gesmolten (niet bruin gekleurde) boter in vijf minuten op laag vuur al roerend gaar en voeg dan met kleine beetjes 300 ml bouillon toe tot er een gladde saus ontstaat. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe.
- Voeg de gebakken ingrediënten toe aan de saus, roer goed door en breng naar eigen wens eventueel nog op smaak met peper en/of zout.
- Serveer in bladerdeegbakjes of met vers geroosterd brood. Garneer met wat bieslook.