Sate ketjapsaus

Sate ketjapsaus

Smulweb imageSmulweb

Zelf sate ketjapsaus maken? Dat kan met dit recept! Sjalotjes, knoflook, lombok, ketumbar, djinten en ketjap manis zijn de basis van deze smaakvolle saus. Perfect bij sate!

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sate ketjapsaus op tafel.

  1. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn. Was de lombok, verwijder de pitjes (als je het niet zo heet wilt hebben) en hak dat ook fijn.
  2. Wrijf de sjalotten en de knoflook (met eventueel de ketumbar en djinten) fijn in de vijzel (cobec) en als je die niet hebt in een keukenmachine (maar dat is wel wat minder).
  3. Maak de olie warm en voeg het fijngewreven kruidenmengsel toe. Fruit het mengsel een paar minuten tot lichtbruin en geurig. Zet dan het vuur uit.
  4. Laat de bumbu afkoelen en voeg dan de ketjap, de lente-ui en de fijngehakte lombok toe.
  5. Lekker bij Sate.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen