Gegratineerde ovenschotel bloemkool met prei gehakt en kruidenroomkaas

Gegratineerde ovenschotel bloemkool met prei gehakt en kruidenroomkaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel boordevol smaak! Bloemkool beetgaar gekookt in zout water, kruidenroomkaas mengen met gehakt, prei en ui. Afgemaakt met een puree van aardappelen, (room)boter, melk, losgeklopt ei, peper en nootmuskaat. Bestrooid met geraspte kaas en gegratineerd in de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Gegratineerde ovenschotel bloemkool met prei gehakt en kruidenroomkaas op tafel.

  1. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout
  2. het moet nog knapperig zijn.
  3. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen.
  4. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper of een gewone mixer (niet met de staafmixer, dan wordt het "kauwgom"). Voeg hieraan toe de melk, (room)boter, losgeklopte ei, peper, zout en nootmuskaat. Roer alles goed door elkaar.
  5. Verhit de olie in de wok.
  6. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
  7. Bak de ui- en knoflooksnippers even mee.
  8. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee.
  9. Roer nu de roomkaas met kruiden door het gehakt. Mocht het geheel te dik zijn, voeg dan een scheutje melk (of witte wijn) toe. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, paprikapoeder en gemalen nootmuskaat.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkool met het gehakt. Doe dit in de ovenschaal.
  11. Verdeel de aardappelpuree over het bloemkool/gehaktmengsel. Bestrooi met geraspte kaas.
  12. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak tot de schotel een goudbruine kleur heeft gekregen (ongeveer 30-40 minuten).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel