Super lekkere stoofpot pittige goulash met paddenstoelen

Super lekkere stoofpot pittige goulash met paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Deze super lekkere stoofpot pittige goulash met paddenstoelen smaakt heerlijk in combinatie met rijst of aardappels. Het vlees wordt gebakken en daarna 1 ½ tot 2 uur gesudderd. Paddenstoelen, kruiden en zout maken het tot een complete maaltijd.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Hamlappen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Super lekkere stoofpot pittige goulash met paddenstoelen op tafel.

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een pan.
  2. Kruid het vlees met peper en zout en meng het met de bloem zodat alles bedekt is. Bak het vlees in gedeelten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  3. Bak in het overgebleven bakvet de uien en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel nog ongeveer 2 minuten.
  4. Blus af met de rode wijn en laat het geheel nog enkele minuten doorkoken totdat de meeste alcohol is verdampt. Voeg het vlees, de bouillontabletten, laurier, majoraan of oregano, karwijzaad, paprikapoeder(s) en zoveel water toe dat het vlees net niet onderstaat. Laat het geheel 1 ½ tot 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
  5. Bak 30 minuten voordat het vlees gaar is de paddenstoelen in een eetlepel boter. Voeg de goed uitgelekte gedroogde paddenstoelen met het weekvocht (gezeefd!) toe aan de goulash. Laat alles nog 30 minuten sudderen op een lage warmtebron.
  6. Breng op smaak met kruiden en zout en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente