Babi pangang

Babi pangang

Smulweb imageSmulweb

Het vlees van babi pangang kan op verschillende manieren bereid worden. Door het sudderen in marinade krijgt het vlees veel smaak en blijft het mals. De saus van ketjap, gember, knoflook, suiker en tomatenpuree maak je in een handomdraai zelf. Serveer de babi pangang met gekookte rijst, de gebakken uitjes en de saus.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water
  • 1 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Babi pangang op tafel.

  1. Zorg ervoor dat het vlees ongeveer een dikte heeft van 1 a 1/2 cm. Rasp de gember en knoflook. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze door het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur marineren. Het is nog lekkerder als je het een nachtje in de marinade laat liggen.
  2. Doe het vlees met alle marinade in een pan. Gebruik een slowcooker als je die hebt, anders kan het vlees op een laag vuurtje sudderen. Ik vermoed dat een uur op een laag vuurtje genoeg moet zijn, maar dat is een kwestie van proberen. Ik heb het vlees in de slowcooker gezet op de hoge stand voor 2 uur en daarna nog 3 uur op de lage stand.
  3. Maak ondertussen de saus. Bak de ui en knoflook, zonder dat het bruin wordt. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak deze even mee. Voeg vervolgens de overige ingrediënten (niet de aardappelzetmeel) toe en meng dit goed door elkaar. Laat de saus rustig pruttelen. Wil je de saus wat dikker, meng dan de aardappelzetmeel met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en laat het even op laag vuur staan.
  4. Haal het vlees uit de pan en dep het droog. Verhit de zonnebloemolie in een pan en frituur elke plak vlees aan beide kanten een minuut.
eet smakelijk