Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkool tortillas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.
- Snijd roosjes van de bloemkool en maal deze in de blender of keukenmachine tot de stukjes het formaat van rijstkorrels hebben. Eventueel kan je de bloemkool ook raspen. Doe de fijngehakte bloemkool in een schaal en verhit deze twee minuten in de magnetron. Roer goed door en verhit nogmaals 2 minuten. Schep vervolgens de bloemkool op een theedoek zonder wasmiddelgeurtje, draai dicht tot een bol en knijp het vocht eruit. Let op: dit is heter dan je zou denken!
- Schep de droge bloemkool weer terug in de schaal en voeg er de twee eieren aan toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Schep zes hoopjes van het bloemkoolmengsel op je bakplaat en maak deze mooi rond en plat met de achterkant van een lepel. Bak ze 10 minuten en draai dan heel voorzichtig om. Bak ze nog 7 minuten en laat ze vervolgens iets afkoelen.
- Bak de bloemkoolrijst in de koekenpan totdat ze een beetje bruin zijn. Hierdoor worden ze een beetje crispy.