Romige stamppot groene kool ( savooiekool ) met worst en spekjes

Romige stamppot groene kool ( savooiekool ) met worst en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Romige stamppot groene kool (savooiekool) met worst en spekjes. Laat de aardappelen goed droogstomen en voeg een bouillontablet toe voor smaak. Voeg de reepjes gesneden kool toe aan een hete wok en roerbak dit mee. Stamp de aardappelen fijn en roer de kool, samen met spekblokjes, mayonaise en mosterd erdoor. Serveer deze stamppot met een warme rookworst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige stamppot groene kool ( savooiekool ) met worst en spekjes op tafel.

  1. Kook de aardappelen in plm. 20 minuten gaar, laat ze goed droogstomen.
  2. Los de bouillontablet op in een kopje water (plm. 150 ml).
  3. Verhit de olie in de wok en bak hierin de spekreepjes lekker knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  4. Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Voeg de in reepjes gesneden en goed uitgelekte kool hieraan toe en roerbak de kool even mee.
  5. Voeg de bouillon uit het kopje hieraan toe en laat de kool plm. 8 - 10 minuten garen. Opletten dat het vocht niet geheel verdwijnt. (Is er nog teveel vocht over dan de kool even laten uitlekken in een vergiet).
  6. Stamp de aardappelen fijn.
  7. Roer de kool door de aardappelen, samen met de spekblokjes, mayonaise en de mosterd. Mocht de stamppot te droog zijn doe er dan nog wat mayonaise doorheen.
  8. Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op het pak of van de slager.
  9. Serveer deze lekkere stamppot met de rookworst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Kool Groene kool