- 300 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige stamppot groene kool ( savooiekool ) met worst en spekjes op tafel.
- Kook de aardappelen in plm. 20 minuten gaar, laat ze goed droogstomen.
- Los de bouillontablet op in een kopje water (plm. 150 ml).
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de spekreepjes lekker knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Voeg de in reepjes gesneden en goed uitgelekte kool hieraan toe en roerbak de kool even mee.
- Voeg de bouillon uit het kopje hieraan toe en laat de kool plm. 8 - 10 minuten garen. Opletten dat het vocht niet geheel verdwijnt. (Is er nog teveel vocht over dan de kool even laten uitlekken in een vergiet).
- Stamp de aardappelen fijn.
- Roer de kool door de aardappelen, samen met de spekblokjes, mayonaise en de mosterd. Mocht de stamppot te droog zijn doe er dan nog wat mayonaise doorheen.
- Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op het pak of van de slager.
- Serveer deze lekkere stamppot met de rookworst.