Spaans gevulde zoete aardappel

Spaans gevulde zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Deze Spaans gevulde zoete aardappel zit boordevol smaak door de chorizo, gepofte paprika en knoflook. De zure room maakt hem lekker fris, terwijl de aardappel zelf heerlijk zacht blijft. Garneer met peterselie, ui en een snufje paprikapoeder.

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 160 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaans gevulde zoete aardappel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Prik de aardappelen in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Pof ze 30-40 minuten. Neem ze uit de oven en leg de halve paprika's, met de bolle kant omhoog, de chorizo en knoflook naast de aardappelen.
  4. Zet nog 20 minuten in de oven, of tot de aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is. Neem uit de oven.
  5. Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
  6. Snijd de aardappels in de lengte open, maar laat de helften aan elkaar vastzitten.
  7. Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie. Bestrooi met paprikapoeder.
  8. Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zoete aardappelen Zuurkool Gevulde zoete aardappel