- 160 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaans gevulde zoete aardappel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Prik de aardappelen in met een vork en leg ze op een grote, met bakpapier beklede bakplaat.
- Pof ze 30-40 minuten. Neem ze uit de oven en leg de halve paprika's, met de bolle kant omhoog, de chorizo en knoflook naast de aardappelen.
- Zet nog 20 minuten in de oven, of tot de aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is. Neem uit de oven.
- Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.
- Snijd de aardappels in de lengte open, maar laat de helften aan elkaar vastzitten.
- Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie. Bestrooi met paprikapoeder.
- Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.