Muffins met spek zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven

Muffins met spek zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven

Smulweb imageSmulweb

Geniet van ons heerlijke recept voor muffins met spek, zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven. Perfect voor een brunch, lunch of als bijgerecht. De speciale ingrediënten geven net dat beetje extra smaak. Bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn en serveer warm.

45 min bereiden

amuse

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Muffins met spek zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd het spek in blokjes, de olijven in ringetjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  3. Meng in een kom de bloem en het bakpoeder. Voeg de eieren toe. Voeg ook de spekblokjes, de olijven en de zongedroogde tomaten toe. Kruid met een snuifje zout en een klein beetje peper. Meng alles goed.
  4. Voeg de melk toe en meng opnieuw. Laat de boter smelten in een pannetje of in de magnetron. Laat de gesmolten boter eventjes afkoelen en voeg toe aan het mengsel. Meng alles zachtjes met een lepel. Voeg de verse kruiden toe.
  5. Schep met een lepel porties van het mengsel in papieren muffinvormpjes. Vul ze tot 2/3.
  6. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 30 tot 40 minuten.
  7. Controleer of de muffins gaar zijn met behulp van een satéprikker. Prik in het midden van de muffin. Als er geen deeg meer aan het stokje kleeft, dan zijn de muffins klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Muffins Speklap