- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Spinazie stamppot met paprika en gerookte kip op tafel.
- Kook de aardappelen in een grote pan met water en zout in 18-20 minuten gaar.
- Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en knoflook. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Spoel de spinazie even af en snijd het iets kleiner met een groot mes.
- Verhit de vloeibare margarine in een pan, ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn.
- Bak de ui, knoflook en paprika gaar in ongeveer 3-4 minuten. Voeg eventueel de gerookte kip toe en bak deze kort mee.
- Giet de aardappelen na 20 minuten af en stamp ze fijn met een stamper.
- Roer de spinazie door de fijngestampte aardappelen.
- Schep de kookroom, de helft van het paprika-ui-knoflook mengsel en de helft van de gerookte kip erdoor.
- Verwarm de stamppot 2 minuten op laag vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de rest van de gerookte kip en het paprika-ui-knoflook mengsel erover.