Spinazie stamppot met paprika en gerookte kip

Spinazie stamppot met paprika en gerookte kip

Smulweb imageSmulweb

Een stamppot met een twist! Deze heerlijk romige spinazie stamppot is gevuld met stukjes gerookte kip, paprika, ui en knoflook. Bak deze ingrediënten kort en voeg ze toe aan de aardappelpuree. Voeg kookroom toe en maak het af met extra gerookte kip en het mengsel van paprika, ui en knoflook.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Spinazie stamppot met paprika en gerookte kip op tafel.

  1. Kook de aardappelen in een grote pan met water en zout in 18-20 minuten gaar.
  2. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en knoflook. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Spoel de spinazie even af en snijd het iets kleiner met een groot mes.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een pan, ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn.
  4. Bak de ui, knoflook en paprika gaar in ongeveer 3-4 minuten. Voeg eventueel de gerookte kip toe en bak deze kort mee.
  5. Giet de aardappelen na 20 minuten af en stamp ze fijn met een stamper.
  6. Roer de spinazie door de fijngestampte aardappelen.
  7. Schep de kookroom, de helft van het paprika-ui-knoflook mengsel en de helft van de gerookte kip erdoor.
  8. Verwarm de stamppot 2 minuten op laag vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de rest van de gerookte kip en het paprika-ui-knoflook mengsel erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte