- 750 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Vegetarische lasagne met seizoensgroenten op tafel.
- Kook de lasagnevellen 5 minuten in water met wat zout en laat ze naast elkaar uitlekken op een keukenhanddoek.
- Stoof elke groente apart in boter en breng op smaak met peper en zout.
- Beboter een ovalen ovenschaal.
- Schep de prei op de bodem en overgiet met een beetje bouillon.
- Leg hierop de lasagnevellen.
- Schep de kool erin en giet er wat bouillon over. Eindig met het witloof.
- Verhit 2 eetlepels boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en laat minstens 1 minuut bakken. Giet er dan al roerend de melk bij. Roer tot u een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en haal van het vuur. Voeg nu de kaas toe en roer goed.
- Giet de saus over de lasagne en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).